בדיקה אנדוסקופית

בדיקה אנדוסקופית

אנדוסקופיה הינה למעשה הטכנולוגיה הכירורגית המשמעותית ביותר בה משתמש מומחה לגסטרואנטרולוגיה עבור ביצוע בדיקות רפואיות מתקדמות, ניתוחים פנימיים המתבצעים ללא חתכים גדולים ולעיתים אף ביופסיה בחלק מגוון מהמקרים השונים. מדובר למעשה על תהליך המתרחש באמצעות החדרה של צינור אשר מכיל מצלמה קטנה וסיב אופטי בעזרת הפתחים השונים בחלל הגוף כדוגמת הפה, איבר המין, פי הטבעת או לחילופין חתכים קטנים אשר מתבצעים בעור הצוות בעזרת הצוות המקצועי. על מנת לעשות לכם סדר בכל הבלאגן המתקשר לנושא באופן ישיר, ריכזנו עבורכם במאמר הבא את כל המידע הרלוונטי שצריך לדעת טרם ביצוע בדיקה אנדוסקופית.

כיצד מתבצע התהליך?

ברוב המוחלט של המקרים, התהליך האנדוסקופי הוא תהליך שלוקח עד שעתיים וכמו גם, מדובר בתהליך אשר מתבצע בליווי טשטוש או לחילופין הרדמה כללית של המטופל. בעת תהליך הבדיקה, כאמור, מחדיר הצוות המקצועי את הצינור האנדוסקופי מבעד לפתחים טבעיים או לחילופין באמצעות חתכים זעירים אשר יבוצעו על ידי הצוות המקצועי. חשוב לציין כי מדובר על בדיקה שאינה מזיקה לגוף וכמו גם, אינה פוגעת באיברי הגוף הפנימיים. כאשר נגמרת הבדיקה, מוצא הצינור האנדוסקופי והמטופל עובר לתהליך התאוששות קצר. ברוב המוחלט של המקרים, בעת בה אנו מדברים על בדיקת אנדוסקופית מדובר למעשה בבדיקה אמבולטורית שאינה מחייבת אשפוז לילה. נוסף על האמור, חשוב לדעת כי ללא מעט תהליכים אנדוסקופיים צריך להתכונן מראש, תהליכים כמו הפסקת נטילת תרופות, תוספי מזון וכן הלאה וכן הלאה.

למי מתאים לבצע בדיקות אנדוסקופיה

מדובר למעשה על בדיקה שכל מטרתו הינה למעשה לזהות את כלל הבעיות השונות אשר גורמות לתופעות כאלו ואחרות בקרב בני האדם השונים. הדבר עשוי להתחיל מתוך תופעה שכיחה שכולנו חווינו במהלך החיים כדוגמת בחילות, כאבי בטן, כאבי ראש, הקאות וכן הלאה, ניתן לציין כי ישנם תופעות לוואי מדאיגות יותר כדוגמת חוסר בדם, צהבת, ירידה במשקל וכדומה, אשר מחייבים באבחון אנדוסקופי מקצועי ומהיר ככל הניתן. בנוסף, יש לומר כי תוספת הכרחית ביותר עבור הבדיקה האנדוסקופית תהיה גילוי מוקדם של סרטנים בקרב מערכת העיכול. לדוגמא, מוטב לעבור אנדוסקופיה במטרה למנוע סרטן במעי הגס, בעת בה מדובר על משפחות המחזיקה בסיכוי מוגבר יותר לסרטן, גם כאשר מדובר על גיל מוקדם יותר –  בדיקת קולונוסקופיה היא דוגמה נהדרת לכך.

שורה תחתונה

חשוב לציין בניגוד למגוון הליכים רפואיים אחרים, בדיקה אנדוסקופית היא בדיקה שאינה מתלווה אל תופעות לוואי כאלו ואחרות, סיבוכים או זמן המלחמה – אלא אם מדובר על מצב בו הבדיקה לא בוצעה כראוי. על כן, שני הסיכונים המרכזיים הם למעשה פגיעה באיברים פנימיים בזמן התהליך וזיהום הנובע בעקבות אביזרים אנדוסקופיים שלא הוכנו היטב טרם ביצוע הבדיקה.

גלילה לראש העמוד