חרדות ופחדים עלולים לפגוש כמעט כל אדם בשלב כזה או אחר בחייו. ישנן מספר סיבות להימצאותן של החרדות, ולרוב אלו משתנות מאדם לאדם. הסימנים הראשונים לכך שאתם סובלים מחרדות הם: לחצים בחזה, כאבי בטן, סחרחורות, חוסר שליטה עצמית ועוד. יש לציין כי קיימים מספר הבדלים בין חרדות לבין התקפי חרדה, כאשר התקפים עלולים לחלוף לאחר מספר דקות או כחצי שעה בממוצע, לעומת חרדות אשר עלולות להשפיע על חיי האדם לאורך כל היום ולשבש לו את היכולת לתפקד כראוי.
מה עושים כאשר החרדה תוקפת?
הדבר הראשון והחשוב בעת התקפת חרדה, הוא קודם להיות עם הרגליים על הקרקע. כאשר תיהיו על הקרקע, ראשית תרגישו בטוחים יותר, ומכאן יש לבצע מספר פעולות להרגעת ההתקף כמו למשל: ספורט וריצה יכולים להרגיע את ההתקף, להיות בקרבת האנשים האהובים עליכם יסייע להרגיע וכן, נשימות עמוקות ושתייה קרה תעזור לכם "להתאפס" ומכאן עליכם לבחון מה הדבר הבא שנכון מבחינתכם לעשות ע"מ להימנע שוב מהתקפים אלו, לעיתים הליך פוריות גורם לחרדות
האפשרויות העומדות לרשותכם לטיפול בחרדות והתקפי חרדות הינן רבות. קיימים סוגי טיפולים רבים אשר מרביתם כוללים גם שילוב של טיפול תרופתי כדי להקל על התהליך ולהאיץ את זמן הטיפול. כדי לוודא מהו הטיפול הנכון עבורכם, רצוי לפנות למטפל מוסמך בחרדות, והוא יוכל להמליץ לכם על שיטת טיפול אשר תתאים בדיוק עבורכם.
טיפול CBT הוכח כיעיל ביותר
כאמור, ישנם סוגי טיפולים רבים, אך ישנו אחד שהוכח מחקרית כיעיל ביותר בעולם. שיטה זו קרויה שיטת CBT (טיפול קונגטיבי התנהגותי), שבה המטופל עובר שלושה שלבים כדי להיפטר מהחרדות אחת ולתמיד. בשלב הראשון המטפל יבחן יחד איתכם את בסיס החרדה או הדיכאון, יבדוק מהו הפחד הגדול? מה מסתתר מתחת לפחד זה? כיצד חרדה זו משפיעה על תפקודכם? ועוד. בשלב השני, המטפל יחשוף אתכם אל החרדות אשר מהם את סובלים, וביחד תנסו תבדקו האם החרדה היא אמיתית? האם יש קשר בין המציאות העובדתית לבין המחשבות? ועוד. ובשלב השלישי והאחרון, המטפל יסייע לכם להטמיע את תובנות אלו, ע"מ שתוכלו לצאת עם כלים ולהתגבר בקלות על כל חרדה אשר לא תבוא.