לא מעט אנשים נאלצים להתמודד עם בעיות שמיעה מסוגים שונים. מצב בו הם מתקשים לשמוע בצורה טובה ונוחה את הסביבה, ומתקשים להשתלב בשיחות חברתיות או בסיטואציות אחרות.
המצב הזה מתרחש בעיקר ככל שמזדקנים, אז ישנה שחיקה באיכות השמיעה עד כדי חוסר יכולת לשמוע בצורה ברורה קולות, צלילים ורעשים. מעבר לכך, גם אנשים בגילאים צעירים מתמודדים לא פעם עם ירידה באיכות השמיעה מסיבות שונות.
הפתרון עבור כל מי שחש ירידה באיכות השמיעה הוא מאוד פשוט, מכשירי שמיעה מותאמים. בין אם מדובר באנשים צעירים ובין אם מדובר באנשים מבוגרים, מכשיר שמיעה יכול לשפר באופן ניכר את איכות חייהם, לאפשר לשמוע שוב בצורה ברורה וחדה קולות, צלילים ורעשים, והוא מאפשר להם לחזור וליטול חלק בשיחות או בסיטואציות חברתיות אחרות.
לפני שנסביר כיצד רוכשים מכשירי שמיעה בצורה נכונה, חשוב להבהיר, למרות שהרבה מאוד אנשים מתקשים להשלים עם זה שהם צריך לרכוש מכשיר כזה, עד כדי כך שהם מעדיפים לא לשמוע טוב מאשר להודות בכך שהם צריכים להשתמש במכשיר, אזי שלא מדובר רק בעניין של איכות החיים אלא בהרבה מעבר לכך. מדובר בעניין שיש לו משמעות רבה בהקשר של חיים בטוחים יותר, למשל בנהיגה ובסיטואציות אחרות. בדיוק כמו שיש צורך להרכיב משקפיים, כך יש צורך להשתמש במכשיר שמיעה.
איך יודעים שצריך מכשיר שמיעה?
תחילה, יש לפנות אל רופא אף אוזן גרון שיפנה לבדיקות שמיעה מקיפות, זאת במידה וחשים שאיכות השמיעה יורדת. בעיקרון, איכות השמיעה יכולה לרדת מסיבות שונות, כמו שציינו זה יכול להיות עניין של גיל, אך זה גם יכול להיות כתוצאה מחשיפה לרעשים וקולות חזקים, וכן כתוצאה מדלקות או תופעות רפואיות אחרות. יש לציין, לעיתים איכות השמיעה יורדת באופן זמני ואז אין צורך במכשיר שמיעה.
אחרי שפונים אל רופא ועושים את הבדיקות, במידה והוא ממליץ על מכשיר שמיעה, יש לפנות לאחד המכונים המציעים קטלוג של מכשירי שמיעה לרכישה, שם אפשר לבדוק איזה סוג של מכשיר יכול להתאים לנו. אנחנו יכולים למצוא מכשירים שניתן לשים בתוך האוזן וכן כאלה שניתן להתקין מאחורי האוזן. יש לבדוק היטב את המכשיר בשביל לוודא שהוא מתאים לצרכים שלנו ומאפשר לנו לשמוע בצורה נוחה וחלקה.
מה צריך לבדוק לפני שרוכשים מכשיר שמיעה
כאמור, אפשר למצוא קטלוג נרחב וגדול של מכשירי שמיעה. אנחנו צריכים לבחון איזה מבין המכשירים יכול להתאים לנו, מבחינת סגנון ומבחינת איכות. יחד עם זאת, ישנם מאפיינים נוספים שאנחנו צריכים לשים לב אליהם.
למשל, יש לבדוק איך המכשיר עובד וכיצד אפשר להתאים את איכות ורמת השמע לצרכים שלנו. יש לבדוק כיצד אפשר לתחזק את המכשיר בשביל לשמור עליו תקין, וכן איזו אחריות אנחנו מקבלים עליו ולכמה זמן היא תקפה.