חושדים שנגרם לכם נזק כתוצאה מרשלנות רפואית? ובכן, יש מה לעשות. רשלנות רפואית הוא מונח המתייחס לנזקים שנגרמו למטופלים עקב התרשלות מקצועית של גורמים רפואיים שונים במהלך טיפול או הליך רפואי. אם אתם חושדים שהיה משהו לא תקין בהתנהלות של צוותי הרפואה או בטיפול שניתן לכם, מומלץ לבחון אם יש לכם עילה לתביעה. אם כן, המאמר הבא יפרט עבורכם על התחום של רשלנות רפואית, למי ניתן לפנות בנושא וכיצד עובד תהליך הגשת התביעה.
מהי רשלנות רפואית?
רשלנות רפואית היא מקרה רפואי שנגרם למטופל עקב קבלת שירות רפואי שחרג ממידת הזהירות הסבירה שמצופה מכל אדם העוסק במקצוע רפואי. תביעות על מתן טיפול רפואי רשלני מצד הצוות המטפל שגרם לנזק למטופל נקראות תביעות רשלנות רפואית. התביעה יכולה להיות מוגשת כנגד רופא, מוסד רפואי או אפילו כנגד צוותי עזר רפואיים, כמו אחים ואחיות, פרמדיקים וכדומה. עוד מידע על רשלנות רפואית, והבנה מדויקת על מה נחשב רשלנות רפואית, תוכלו לקבל מעורך דין המתמחה בתחום כמובן, אבל הינה כמה מקרים שיכולים להיחשב רשלנות רפואית.
אילו מקרים עשויים להיחשב רשלנות רפואית?
קיימת רשימה ארוכה של מקרים שיכולים להיחשב רשלנות רפואית. רשלנות רפואית עשויה להתבטא בהפרת חובת הזהירות, כמו אי נקיטת הליכים סטנדרטיים של רופא או של צוות רפואי בעת מתן טיפול או רשלנות במתן אבחנה רפואית מוטעית. כמו כן, יכולה להיות רשלנות הסכמה מדעת, כלומר – חולה שלא הוצגו בפניו הסברים על דרכי טיפול אפשריות או שלא נמסר לו מידע לצורך קבלת החלטה בין דרכי הטיפול השונות. תיתכן גם אפשרות לתביעת רשלנות רפואית על כשלים במעקב ובטיפול בהיריון, כמו ילד שנולד עם מום או מוגבלות כתוצאה מפענוח רשלני של הבדיקות או מהיעדר הפניה לבדיקות רלוונטיות.
כיצד עובד תהליך הגשת התביעה בגין רשלנות רפואית?
בכל מקרה שבו אתם חושדים שניזוקתם כתוצאה מטיפול רפואי רשלני או בלתי הולם, מומלץ לפנות לייעוץ עם עורך דין שמתמחה בתחום הרשלנות הרפואית. כבר במהלך הפגישה הראשונית, יוכל עורך הדין לייעץ לכם כיצד לדעתו כדאי להתקדם ותוכלו לקבל הנחיות להמשך התהליך. לאחר מכן, עורך הדין יוכל לייצג אתכם בצורה מקצועית מול בית המשפט ולדרוש עבורכם פיצוי כספי בגין הנזק שנגרם לכם.
חשוב לציין כי יש צורך לעגן את ההוכחות שמוגשות לבית המשפט בחוות דעת מקצועיות של מומחים בתחום, ועל כן מומלץ לאסוף את התיעוד הרפואי שלכם ולהגיש אותו לרופאים מומחים שעליהם אתם סומכים, במטרה שירשמו לכם חוות דעת מקצועיות וקבילות. על בסיס חוות דעת רפואיות אלה, עורך הדין מכין כתב תביעה לבית המשפט. מומלץ לבחור עורך דין מקצועי ומנוסה שידע לדרוש עבורכם את הפיצוי ההולם ביותר. כדאי לקחת בחשבון שתביעות הנוגעות לרשלנות רפואית עשויות לקחת זמן רב, ולעתים מדובר בתהליך שאורך יותר משנתיים, כל עוד התיק לא מסתיים בפשרה. השתדלו להיאזר בסבלנות – מיצוי הדין עם הנתבעים על הצד הטוב ביותר חשוב יותר מהזמן שאורך ההליך.
מהו שיעור הפיצוי שתקבלו בתביעה?
מדובר באחת השאלות הנפוצות שעולות במסגרת פגישת הייעוץ הראשונה עם עורכי הדין, ואולם התשובה המקצועית היחידה שניתן לצפות לה היא שאי אפשר לדעת מהו סכום הפיצוי שתקבלו. בשלבים הראשונים של התהליך, קשה עד בלתי אפשרי לשקלל את הסיכויים מול הסיכונים ולהגיע לחישובי פיצוי.
לסיכום
אם אתם חושדים שנגרם לכם נזק כתוצאה מרשלנות רפואית, ייעוץ עם עורך דין מקצועי, מהימן ומנוסה שבקיא בחוקים ובתהליכים יוכל לכוון אתכם ולקדם אתכם ולמטרה – מיצוי הדין עם הגורם הרשלני וקבלת פיצויים הולמים. בהצלחה ורק בריאות!