קליקים בלסת

קליקים בלסת

אם אתם סובלים מקליקים ממפרקי הלסת, ייתכן מאוד שמפרק הלסת שלכם לא מאוזן. כאשר מפרק הלסת לא מאוזן עלולים להיווצר כאבים בלסת, כאבי ראש ואף כאבי אוזניים. הבעיה יכולה להיות קשורה לחוסר איזון של העצמות אשר נפגשות במפרק וכתוצאה מאותו חוסר איזון נוצר לחץ שגורם לנזקים בדיסק אשר נמצא בין העצמות של מפרק הלסת שתפקידו הוא לאפשר למפרק לנוע ולמנוע מצב שבו העצמות פוגעות זו בזו. קיימים כמה גורמים שעלולים ליצור קליקים בלסת וחשוב מאוד להכיר את הגורמים וכן, לפנות לייעוץ רפואי מקצועי בכל מקרה שבו אתם סובלים מקליקים בלסת.

 

קליקים בלסת- מהם הגורמים?

ישנם 6 גורמים שעלולים ליצור קלילים בלסת לאדם:

ראשית, יתכן מאוד שמכה חזקה כלשהי שקיבל האדם במפרק הלסת, עלולה ליצור את הקליקים המדוברים. לא פעם על מכה שאתם לא בהכרח זוכרים שכן קיבלתם אותה לפני פרק זמן ארוך או שפשוט לא ייחסתם לה חשיבות יתרה. אם יש לכם קליקים בלסת, נסו לחשוב האם קיבלתם מכה חזקה באזור מפרק הלסת.

שנית, ישנן מחלות שונות שעלולות ליצור לכם קליקים בלסת, כך לדוגמא: מחלות פרקים עלולות לפגוע במפרק הלסת ועל כן יש לברר באופן יסודי אצל רופא האם מדובר על המקור לבעיה, במידה ואתם סובלים מקליקים מעין אלה.

גורם נוסף שיכול לגרום לקליקים בלסת הוא מתח נפשי. אם אתם מצויים במתח או לחץ נפשיים, הדבר עלול לגרום לפגיעה במפרק הלסת שכן, אנשים המצויים במתח נוטים להפעיל את שרירי הלעיסה בעוצמה משמעותית מדי.

עוד גורם שיכול ליצור את הקליקים המדוברים הוא הרגלים שמזיקים למפרק הלסת כגון: חריקת שיניים בשינה או בעירות, כסיסת ציפורניים, לעיסת מסטיקים, נעילה חזקה מדי של הלסתות ופעולות נוספות שנעשות במודע או שלא במודע עשויות לפגוע במפרק הלסת וכך ליצור קליקים בלסת.

עוד גורם הוא דלקות וגידולים. על אף שמדובר על דבר נדיר יותר, הרי שגם דלקות שונות או גידולים יכולים לגרום לקליקים בלסת.

גורם אחרון שיכול לגרום לתופעה הוא הפרעות סיגריות. שיקום פה לא מאוזן כתוצאה מעישון, סגר שאינו מיוצב וחוסר בשיניים שגם יכולים לנבוע כתוצאה מעישון, עלולים ליצור גם בעיות במפרק הלסת וכך ייווצרו קליקים.

 

איך מטפלים בקליקים בלסת?

לאחר שזיהיתם כי אתם סובלים מקליקים בלסת, חשוב מאוד לפנות אל רופא שמתמחה בתחום רפואת הפה וכירורגיית הפה והלסת. במהלך הפגישה הרופא יבצע בדיקה מקיפה, יבחן את התנועה של הלסת, אופן הפתיחה של הפה ומצב השיניים. לא פעם המומחה יבצע בדיקות הדמיה, בדיקות דם וכן יתייעץ עם נוירולוג ואורתודנט. בתום הבדיקות, הרופא ימליץ על הטיפול המתאים ביותר שיכול להיות. יתכן שהוא ימליץ על טיפול שמרני הכולל הרגלי אכילה, חימום של האזור ופעולות נוספות. טיפולים מסוגים אחרים יכולים להיות טיפולים התנהגותיים שיסייעו למטופל להפסיק לבצע פעולות שמפריעות למפרק וכן, טיפולים כירורגיים כגון: ניתוחים או שטיפת מפרק. אחד הטיפולים הנפוצים לקליקים בלסת הנובעים בשל לסת לא סימטרית הוא קיבוע בשיניים באמצעות סד אשר מתאים גם ליום וגם ללילה. מטרתו של הסד היא לאזן את התנועה של הלסת ולשמור על השיניים מפני שחיקה וכן לסייע בהרפיית השרירים. ניתן להתאים את הסד גם ללסת תחתונה וגם ללסת עליונה וכן ניתן למצוא גם סד קשיח וגם סד גמיש וחשוב מאוד שהסד כמובן יותאם לכל אדם באופן ספציפי על ידי רופא המתמחה בתחום.

גלילה לראש העמוד